Michaela Pronk-Preuss

Michaela Pronk-Preuss
Arts, systeemtherapeut

Michaela Pronk-Preuss, dat ben ik. Ik heb in Duitsland geneeskunde gestudeerd, ben gepromoveerd en heb daar als arts in een ziekenhuis gewerkt.
Sinds 1995 woon ik in Nederland en heb ik o.a. zes jaar als arts bij de GGD in Amsterdam gewerkt. Sinds 2006 werk ik als arts in de kinder- en jeugdpsychiatrie, waar ik mij heb gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van kinderen, jongeren, gezinnen en stellen met AD(H)D problemen.
Mijn motto is “van klacht naar KRACHT”. 
Sinds 2012 werk ik bij het ADHD en Autisme Centrum Westfriesland en in mijn eigen praktijk M3 in Amsterdam.
Verder heb ik een 3-jarige opleiding psychotherapie voor logotherapie en existentiële analyse bij Viktor Frankl in Duitsland gevolgd en heb ik in 2013 de opleiding systeemtherapie (gezins- en relatietherapie) aan het Amsterdams Instituut voor Gezins- en Relatietherapie afgerond.
In 2020-2021 heb ik de EMDR-opleiding gevolgd.
Ik ben lid van het VEN en verder ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging NVGR.
Als lid van het ADHD-Netwerk ben ik nieuwsgierig naar en enthousiast over de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen.
Als therapeut en hulpverlener ben ik geïnspireerd door de visie van Janusz Korczak en Viktor Frankl.
Op het Mediacollege in Amsterdam heb ik een AD(H)D training “ADD-energy” ontwikkeld waardoor jongeren met AD(H)D weer in hun krachten te komen staan. Graag geef ik workshops en lezingen en inspireer mensen.

In mijn vrije tijd houd ik van sporten (wielrennen, tennis, ballet en dansen) veel samen met mijn man. Ik houd ook van lezen en reizen. Gezellig koken vind ik ook leuk, alleen of samen met mijn man en met mijn (inmiddels grote) zonen.

Terug naar overzicht